Bemærkninger til din house-control

Din House-Control fra flex-control er af en af de følgende to typer, der er vist herunder. Forskellen udgøres af forbindelsestypen:
GSM og GPRS er kommunikationsteknologier der fungerer over et trådløst medie, præcis som en mobiltelefon. Ethernet er en netværksteknologi der fungerer over et kabelmedie, som det Internet-kabel der er tilsluttet computeren. Dvs. house-control af typen GSM/GPRS kan kommunikeres med trådløs, og typen ethernet kræver en fysisk Internet-forbindelse i form af et kabel.

Forskellen medvirker til nogle fordele og ulemper der er vist i tabel 1.

GSM/GPRS
Ethernet
Kommunikationshastighed
Lav
Høj
Opdateringsfrekvens
Lav
Høj
Kommunikationsudgifter
Dækket af abonnement
Ingen
Kræver bredbåndsaftale
Nej
Ja
Påvirket af trådløs dækning
Ja
Nej
Påvirket af Internet udfald
Nej
Ja
Påvirket af strøm udfald
Nej
Nej
Tabel 1

Hver række i tabel 1 er forklaret i følgende afsnit.

Kommunikationshastighed
Som bruger af house-control fjernkontrollen bemærkes ikke en evt. nedsat kommunikationshastighed til house-controllen, idet fjernkontrollen ikke kommunikerer direkte med huset, men i stedet med en mellemliggende server (yderligere forklaring).

Opdateringsfrekvens
Opdateringsfrekvensen er lavere med GSM/GPRS, da der er forbundet en udgift ved hver opdatering.
Tiden det tager at få gennemført en ændring i huset fra den er udført af bruger, er relativt høj sammenlignet med den næsten ikke eksisterende forsinkelse ved ethernet*.
*) Kræver at der er indstillet port-forwarding i routere placeret mellem house-control og Internettet. Hvis ikke kan serveren ikke oprette forbindelse til house-control, og brugerhandlinger kan først udføres når house-controllen på eget initiativ opretter forbindelse til serveren. Dette tidsinterval varierer typisk imellem 10-30 minutter.

Kommunikationsudgifter
Priserne for GSM/GPRS er sammenlignet med bredbånd pr. minut meget dyrere. Prismæssigt er GSM/GPRS kun billigere hvis det månedligt er takseret lavere end et bredbåndsabonnement.
Kommunikationsudgifterne er inkluderet i abonnementet.

Kræver bredbåndsaftale
Jævnfør opdateringsfrekvensen er det med bredbånd hurtigere og billigere* at få udført ændringer i house-controllen.
*) Afhænger af hvor ofte brugeren interagerer med House-Control.

Påvirket af trådløs dækning
GSM/GPRS fungerer trådløst og kræver derfor GSM 900/1800 dækning. Dårlig dækning medfører forringet kommunikationshastighed, eller måske endda periodiske udfald.

Påvirket af Internet udfald
Ethernet kræver et forbundet netværk, og at alle enheder der indgår er forsynet med strøm. Er disse enheder (eksklusiv house-control) ikke udstyret med en form for backup strømkilde, kan der ikke kommunikeres med huset fra fjernkontrollen i tilfælde af strømsvigt.

Påvirket af strøm udfald
Alle house-control typer er udstyret med et batteri, der fungerer som forsyningskilde ved strøm udfald, så house-control fortsat kan operere. Bemærk at batteriets levetid er yderst påvirket af brugen af house-control.

© flex-control a/s